spacer
 
  plato
 
spacer
spacer
 

    Toepassingenersoneel

eerlingen

dministratie
 
Welkom arrow Leerlingen arrow Centrale data
| Afdrukken |

Onderscheid tussen personalia & schoolloopbaan. 

P L A T O-leerlingenadministratie maakt een duidelijk onderscheid tussen de personalia van de leerling en zijn/haar inschrijvingsgegevens die schoolgebonden zijn. Dit houdt in dat alle leerlingengegevens centraal op onze servers in de P L A T O-databank worden opgeslagen. Bij het inschrijven van een leerling heeft u de mogelijkheid deze databank te raadplegen en de personalia van de leerling over te nemen. Dit opzoeken kan weliswaar enkel op basis van rijksregisternummer of bisnummer. Bovendien kan u enkel van een in uw school ingeschreven leerling de personalia raadplegen. Op die manier wordt de privacywetgeving gerespecteerd.

De schoolloopbaan zijn gegevens eigen aan de school. Indien u een gebruiker bent van een scholengemeenschap met rechten voor de verschillende scholen kunt u de schoolloopbaan zien over die verschillende instellingen.

 

Meerdere log-ins & profielen: 

Een school-login geeft toegang tot de gegevens van 1 of meerdere scholen

Een scholengemeenschap-login geeft toegang tot de gegevens van de scholengemeenschap en de daartoe behorende scholen

Een bestuur-login krijgt toegang tot de gegevens van het bestuur en de daartoe behorende instellingen.

Aan elke login wordt een profiel toegekend.

Het profiel bepaalt wat u met de voor u beschikbare gegevens kan doen: alleen raadplegen, raadplegen en wijzigen, raadplegen, wijzigen en verwijderen,..enz.

 
 
spacer
spacer