spacer
    plato
 
spacer
spacer
 

    Toepassingenersoneel

eerlingen

dministratie
 
Welkom
| Afdrukken |

Voordelen van een webtoepassing:

Uw school hoeft geen hardware aan te kopen.

Lokaal hoeft u geen speciale software te installeren (werkt met Internet explorer of Firefox). U kan dus op elke computer het pakket gebruiken indien er een internetaansluiting is.

Updates van het programma vergen geen nieuwe individuele installatie op uw schoolcomputer. Alles gebeurt op de centrale servers.

U kan uw gegevens benaderen met verschillende gebruikers vanuit verschillende locaties. U en uw collega’s kunnen maandag op locatie 1, dinsdag op locatie 2 en ’s avonds thuis met de applicatie werken.

Verschillende gebruikers kunnen terzelfder tijd dezelfde informatie gebruiken.

Verzekerde gegevens : u als gebruiker hoeft geen back-ups te nemen. Iedere dag wordt een back-up tape gemaakt van de centrale server. Deze wordt gedurende 1 maand op een andere locatie bewaard. 

Deze technologie biedt ook de mogelijkheid om koppelingen te leggen met andere pakketten. De bedoeling is om ook externe softwarepakketten rechtstreeks te koppelen aan PLATO zodat de gebruiker de informatie die gemeenschappelijk is aan de verschillende softwarepakketten niet opnieuw hoeft in te voeren in het externe pakket. Dankzij deze technologie hoeft u maar eenmaal uw login naam en paswoord in te geven en via uw browser krijgt u dan toegang tot de verschillende pakketten waarvoor u zich geabonneerd heeft.

Technisch : Er wordt gewerkt met technologie (Java script – Ajax) die met de browser lokaal informatie en logica oplaadt. Uw computer hoeft daarom niet bij iedere muisklik met de centrale server te communiceren. Dit gebeurt alleen als u informatie bewaart of met nieuwe onderdelen van het programma werkt (thick client).

Beveiliging:

Servers bevinden zich in gebouwen met beperkte toegang. 

Servers zijn beveiligd met een firewall, logins, …

Indien gewenst kan ook met https gewerkt worden, waarbij de gebruiker een key meekrijgt om aan te loggen. Dit biedt extra beveiliging op het internet.

De internettoegang werkt met een login naam en paswoord. De combinatie van de twee bepaalt uw rol en profiel.
• De rol bepaalt tot welke gegevens de gebruiker toegang heeft : school login (gegevens van 1 school), scholengemeenschap login (gegevens van de scholen die behoren tot de scholengemeenschap), CLB login (gegevens van de betreffende instelling), …
• Afhankelijk van uw profiel kan u alleen raadplegen, raadplegen en wijzigen; raadplegen, wijzigen en verwijderen enz.

 
 
spacer
spacer