spacer
 
  plato
 
spacer
spacer
 

    Toepassingenersoneel

eerlingen

dministratie
 
Welkom arrow Nieuws arrow Vergelijking van leerlingengegevens uitgewisseld via DISCIMUS en WebEDISON
Vergelijking van leerlingengegevens uitgewisseld via DISCIMUS en WebEDISON | Afdrukken |

Het project DISCIMUS maakt het mogelijk dat het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) en de scholen op een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke manier leerlingengegevens uitwisselen. Zodra u bepaalde leerlingengegevens aanpast of aanvult in uw schooladministratiepakket, komt deze informatie automatisch terecht in de databank van AgODi. Op termijn zullen de meeste leerlingengegevens uitgewisseld worden via DISCIMUS en zullen de leerlingenzendingen via WebEDISON verdwijnen. Dit betekent ook dat belangrijke processen, zoals de berekening van werkingsmiddelen en omkadering in de toekomst op basis van DISCIMUS zullen verlopen. Daarom is het belangrijk dat PLATO correcte informatie bevat.

AgODi vergeleek voor alle scholen de zending van de eerste schooldag van februari  met de leerlingengegevens die uitgewisseld werden via DISCIMUS. Uit deze vergelijking blijkt dat de resultaten van sommige zendingen via WebEDISON niet overeenstemmen met de leerlingengegevens die de school via DISCIMUS registreerde. Scholen waarbij er een verschil is hebben allemaal een mail van AgODI ontvangen. Ook wij als softwareleverancier hebben een lijst ontvangen van AgODI.

Wanneer u dus geen mail heeft ontvangen is alles prima in orde.

Wanneer u wel een mail van AgODI heeft ontvangen, zullen wij u contacteren. Wij controleren waar het eventueel verkeerd is gelopen en waarom gegevens van sommige leerlingen niet via Discimus zijn opgestuurd. U moet zich daar momenteel geen zorgen over maken. Wij onderzoeken in de eerste plaats of er geen technische oorzaak aan de basis van dit probleem ligt. U mag in de loop van komende weken van ons een bericht verwachten.

 
 
spacer
spacer