spacer
 
  plato
 
spacer
spacer
 

    Toepassingenersoneel

eerlingen

dministratie
 
Welkom arrow Nieuws arrow Discimus online
Discimus online | Afdrukken |

Discimus is online: stappenplan

Welke stappen dient u te ondernemen? Uiteraard is de handleiding in het programma eveneens bijgewerkt.

Stap 1: Ga naar Administratie -> Edison berichten -> tabblad Discimus

Door de opstartfase te checken als eerste stap, controleert PLATO voor welke leerlingen nog geen bericht is verstuurd naar de overheid.

Stap 2: Selecteer uw school -> Opstartfase -> Start

Oefen geduld uit. Dit is een eenmalig proces.

Stap 3: Ga naar Administratie -> Edison berichten -> tabblad Discimus -> status Wachtende

Indien status wachtende leeg is (geen oranje bolletjes meer) weet u dat het proces goed verlopen is. Het is niet omdat op uw scherm verscheen "Discimus is opgestart" dat status wachtende leeg is. Dit betekent dat elk bericht is vertrokken naar Agodi, maar u moet voor elk bericht ook antwoord krijgen. Dit kan enige tijd in beslag nemen en is afhankelijk van hoeveel berichten verzonden worden.

Stap 4: Ga naar Administratie -> Edison berichten -> tabblad Discimus -> status Fout

Belangrijk: Controleer of er geen fouten waren. Hou er rekening mee dat van ALLE leerlingen (exclusief GON in BuBaO) een zending wordt verstuurd, dus ook van oud-leerlingen. Mogelijkerwijs kunnen deze een fout geven, maar deze moet u niet verbeteren, tenzij de leerlingen terugkomen naar uw school uiteraard.

Fouten kunnen bv. zijn: foutief huisnummer (te veel karakters), straatnaam is leeg (door import geen straat ingevuld), foutief rijksregisternummer enz ...

Fouten kunnen verbeterd worden door simpelweg op de leerling te klikken -> fout aanpassen en bewaren.

* Indien het een fout is "Create_GRP" klik dan in de Discimustab op de naam van de leerling en verbeter. Bijvoorbeeld bij ontbrekende straat, ongeldig huisnummer enz ...

* Indien het een fout is "Create_INSADM" werk dan via zoeken - inschrijvingen ipv het Discimusscherm om deze fouten te verbeteren. Dat is bijvoorbeeld bij de datum inschrijvingsregister voor NIEUWE leerlingen. Zie ook Stap 5.

Stap 5: Nieuwe inschrijvingen: kijk de datum van het inschrijvingsregister na: deze moet op uiterlijk de datum van vandaag gezet worden ipv 3/9/2012 en opslaan.

Extra: 

* Helpdesk: Velen onder u zullen contact willen nemen met de helpdesk. Het snelste stuurt u een mailtje met vermelding van uw instellingsnummer. Wij kijken dan de fouten na en verbeteren ze eventueel voor u.

* Bolletjes: Ziet u de gekleurde bolletjes niet (de rode en de oranje)? Druk op F5.

* GON-leerlingen: Hou er rekening mee voor GON leerlingen wordt er GEEN zending verstuurd.  

Volg in elk geval de nieuwsbrieven op want indien er een FAQ bijkomt ontvangt u hierover een mail!

 
 
spacer
spacer