spacer
 
  plato
 
spacer
spacer
 

    Toepassingenersoneel

eerlingen

dministratie
 
Welkom arrow Nieuws arrow Mededeling Terugvordering Fietsvergoeding / Woon-werkverkeer
Mededeling Terugvordering Fietsvergoeding / Woon-werkverkeer | Afdrukken |

In de omzendbrief die het woon-werkverkeer regelt (13AC/CR/JVM/JS), zijn ook de niet-gesubsidieerde contractuele personeelsleden opgenomen. 

Volgens deze omzendbrief kunnen dus ook de  kosten van het woon-werkverkeer voor het arbeiderspersoneel teruggevorderd worden bij het departement. Dit werd bevestigd door het departement Onderwijs. 

De terugvordering gebeurt via dezelfde schuldvordering als voor het gesubsidieerd personeel. De schuldvordering dient ingediend te worden voor 28 februari.

Lees hieronder meer ... 

De CAO van 31 maart 2010 betreffende de werkgeversbijdrage in de vervoerkosten van de werklieden stipuleert het volgende: 

De werkgeversbijdrage in de vervoerkosten van de werklieden wordt als volgt vastgesteld : 

a) openbaar vervoer 

De werklieden die gebruik maken  van het openbaar vervoer voor de verplaatsingen tussen woonplaats en werkplaats, hebben recht op de volledige terugbetaling van de prijs van het vervoerbewijs of van het abonnement. 

b) fiets 

De werklieden die gebruik maken van de fiets  voor de verplaatsingen tussen woonplaats en werkplaats, en omgekeerd, hebben recht op een tussenkomst van 0,20 € per afgelegde kilometer vanaf de datum van ondertekening van deze collectieve arbeidsovereenkomst. 

Op basis van hoger vermelde omzendbrief, kunnen de werkgevers deze kosten dus terugvorderen bij het departement Onderwijs met dien verstande dat de tussenkomst in de fietsvergoeding beperkt blijft tot  0,15 EUR per afgelegde kilometer. De schuldvordering dient ingediend te worden voor 28 februari. 

Binnen P L A T O  zijn op niveau dienstverband zijn er 2 versies beschikbaar van het document: Schuldvordering fietsvergoeding en Schuldvordering openbaar vervoer onkosten.

Hoe dit document samenstellen?

* Stap 1: Selecteer Schuldvordering fietsvergoeding op niveau dienstverband

* Stap 2: Selecteer de personeelsleden die een fietsvergoeding ontvingen en roep het document op.

* Stap 3: U zult vast stellen dat enkel pagina 1 en het onderdeel Schuldvordering fietsvergoeding zijn ingevuld.

* Stap 4: Selecteer Schuldvordering openbaar vervoer onkosten op niveau dienstverband

* Stap 5: Selecteer de personeelsleden die een openbaar vervoer onkosten ontvingen en roep het document op.

* Stap 6: U zult vast stellen dat enkel pagina 1 en het onderdeel Schuldvordering openbaar vervoer onkosten zijn ingevuld.

* Stap 7: Door beide documenten uit te printen, bekomt u een volledig ingevuld document dat u kunt indienen.

 
 
spacer
spacer