spacer
 
  plato
 
spacer
spacer
 

    Toepassingenersoneel

eerlingen

dministratie
 
Welkom arrow Nieuws arrow P L A T O – LEERLINGEN – BuBaO
| Afdrukken |

Opvraging van de leerlingenkenmerken binnen scholen voor buitengewoon onderwijs die de types 1 en 3 aanbieden voor externe en semi-interne leerlingen

Lees meer...

In het kader van de overgang van onderwijsvoorrangsbeleid (OVB) naar gelijke onderwijskansenbeleid (GOK) worden vanaf het schooljaar 2008-2009 een aantal leerlingenkenmerken opgevraagd. Enkel scholen voor buitengewoon onderwijs die de types 1 of 3 aanbieden voor externe en semi-interne leerlingen, zijn bij de bevraging betrokken.

Voor de berekening van de bijkomende omkadering vanaf het schooljaar 2009-2010 wordt rekening gehouden met de leerlingengegevens van de leerlingen type 1 of 3, die op 1 februari 2009 als externe of semi-interne leerlingen zijn ingeschreven in de school. De verklaringen op eer die reeds opgevraagd werden voor de simulaties blijven geldig. Wanneer de school voor de simulaties geen volledig of correct overzicht bezorgde aan AgODi, kan de school dit alsnog doen tot en met 3 april 2009. Voor ontbrekende gegevens geeft de school aan de betrokken leerlingen de vragenlijst en de begeleidende brief voor de ouders mee. De ouders moeten deze verklaring op eer ingevuld en ondertekend terugbezorgen aan de school, waarna de school via een elektronische zending de gegevens kan aanvullen. Ook als de leerlingenkenmerken om één of andere reden gewijzigd zijn, kunnen de gewijzigde kenmerken nog worden doorgestuurd.

De zending moet ten laatste op 03/04/2009 (met geldigheidsdatum 01/02/2009) doorgestuurd worden via Edison. Indien voor één of enkele leerlingen geen kenmerken gekend zijn, kunt u dit aanduiden in de zending. Deze ontbrekende leerlingenkenmerken moeten dan zo snel mogelijk aangevuld worden.

Omzendbrief BaO/2006/05: Controle van de leerlingen in het buitengewoon basisonderwijs

Meer details over het aanmaken van de zending in P L A T O: raadpleeg de handleiding en geïntegreerde helpfunctie.

 
 
spacer
spacer