spacer
 
  plato
 
spacer
spacer
 

    Toepassingenersoneel

eerlingen

dministratie
 
Welkom arrow Nieuws arrow Opmerkingen facturatie
| Afdrukken |

Invullen aanstiplijst: 

Wanneer u aanstiplijsten invult en u bewaart, wacht dan zeker tot het moment waarop onderaan uw scherm de boodschap in een blauwe kader verschijnt "Aanstiplijst bewaard."

Verlaat het scherm niet voordat u dit ziet, anders zijn uw wijzigingen niet opgeslagen.

Groene pijl (doorkopiëren) werkt niet:

Wanneer u al eens op "bewaren" heeft geklikt en in het scherm blijft en dan de groene pijl wilt gebruiken, werkt deze niet. Weliswaar als u scherm verlaat en terugkeert, werkt deze wel. Dit wordt opgelost.

Waarom is bewaren van aanstiplijst niet altijd bewaard?

U vult een rubriek in en bewaart, u blijft op het scherm en vult volgende in. U bewaart opnieuw. U blijft op scherm en bewaart volgende rubriek enz ... Nadien stelt u vast dat uw aantallen alsnog niet bewaard zijn.

De oorzaak is dat u eigenlijk te veel bewaard. Op einde 1 keer op bewaar klikken, slaat echt alles op, maar niet nog tussendoor op bewaren klikken en op scherm blijven.

De oplossing: vul uw aanstiplijst in, bewaar, verlaat uw scherm. Stelt u vast dat u iets bent vergeten, keer gewoon terug, maar blijf na bewaren niet op het scherm, want daar ligt momenteel nog de oorzaak van alsnog niet bewaren van de aantallen. 

Uiteraard gaan we dit wel deze week nog aanpassen, maar momenteel werkt u best zoals hier beschreven.

Facturatie is traag:

Een nadeel van Internet Explorer is dat het niet de snelste webbrowser is en een zware applicatie zoals facturatie doet er geen goed aan. Bij sommigen verloopt het maken en invullen van aanstiplijsten dan ook enorm traag. De facturatiemodule is een rekenmodule en ook dit vertraagt. Daarom indien het te traag verloopt, werk met Mozilla Firefox waarvan u hier de laatste versie gratis kunt downloaden. Wij doen er alles aan om elke berekening te versnellen.

Facturatie loopt vast:

U dient niet altijd het programma te sluiten. Een druk op de toets "F5" (pagina vernieuwen) helpt ook.

Ik kan geen rubriek met dezelfde naam aanmaken:

Een tweede school van uw scholengemeenschap heeft zijn/haar rubrieken aangemaakt met als "zichtbaarheid" van de rubriek: "scholengemeenschap" ipv "school". De andere school dient eerst zijn rubrieknaam op zichtbaarheid "school" te zetten opdat uzelf dezelfde rubrieknaam kunt gebruiken met zichtbaarheid "school".

 
 
spacer
spacer